HTML

JÁTÉK - ÉLMÉNY - MINDENMÁS

Kedves Látogató! Szeretettel üdvözöllek blogomon. Anyukaként és pedagógusként minden érdekel, ami a gyermekek világával, fejlődésével, gondolkodásával kapcsolatos. Közgazdászként a gyermekek pénzügyi szocializációjával foglalkozom, ebből írom doktori értekezésemet is. A bejegyzésekben így mindenről lesz szó, ami a fenti témákban felmerülhet, és érdekesnek bizonyulhat a gyermekek, a szülők és a pedagógusok számára. A speciális területeket érintő témákban szakértőket is megkérdezek, így lehetőség lesz többféle nézőpont megismerésére. Kellemes olvasást kívánok! boglarka.zsoter@gmail.com

Friss topikok

  • gyermekjatek: @csillabogi: Kedves Csilla! Köszönöm a hozzászólást! Teljes mértékben egyetértek. Sajnos egy ideig... (2013.03.07. 09:09) Hamvazószerda

A játékok ezer arca

2013.05.10. 10:32 gyermekjatek

A Pompás Napok program keretében A játékok ezer arca - Készségfejlesztés a népi játékok segítségével címmel tartottunk előadást az ELTE-n. Az eredetileg 45 percesre tervezett dologból 1,5 óra lett, és még így is bőven maradt mondanivalónk. Az ember eleinte attól fél, hogy nem tudja kitölteni az adott időt, majd ez fokozatosan változik, és a vége az, hogy bőven több anyaggal készül, mint amennyit el tud mondani vagy meg tud mutatni. Mivel ez egy őszi programsorozat bevezető előadása volt, így azt hiszem, nem is baj, ha maradtak kérdések bennünk és a hallgatóságban, mert így lesz honnan folytatni októberben. Már nagyon várjuk!


Az elmúlt két hónap nem volt könnyű időszak az életemben, semmilyen értelemben... emiatt egy picit féltem, hogy milyen lesz a "visszarázódás". Amit mondhatok, hogy minden várakozásomat felülmúlta ez az alkalom. Egész nap fel voltam dobódva utána. És nemcsak én, hanem Rebeka is, akivel közösen tartottuk ezt az alkalmat.

Nagy meglepetésünkre a könyvtár dolgozói, akik a helyszínt és a szervezést biztosították, meghirdették a lehetőséget a Gyakorló Iskolában. Átjött egy elsős osztály, 27 gyermek és a tanító néni. A hely kicsit szűkös volt ahhoz, hogy a 27 gyermek közé a hallgatóság is beálljon, de azért néhány lelkes felnőtt is "bepréselte" magát közénk. Játszottunk 8-10 féle játékot (körjátékot, párválasztót, mozgásos játékokat, ügyességi játékokat stb). A végén pedig szélforgót készítettünk a gyerekekkel. Rebeka nagyon türelmesen magyarázta a kis elsősöknek, hogy miként hajtsák be a színes papír csücskét, és miként szúrják a gombostűt az előkészített ágakba - amiért itt is köszönet a fafaragó barátnak. Fél órás játék után a gyerkőcök visszamentek a tantermükbe, mi pedig módszertani megfontolásokról beszélgettünk a hallgatósággal.

A könyvtárosok elmondása alapján a hallgatóknak fejtörést okoz egy-egy fél év végi feladat során, ha adott készség fejlesztésére kell játékokat keresniük. Ebben próbáltunk hát segíteni nekik, és erre építjük fel a következő tanév hat előadását is. Megnézzük majd, hogy miként tudja egy pedagógus az ugráskészséget, a finommotorikus készségeket, az érzelmi- és társas kompetenciákat (és még sorolhatnánk) fejleszteni. Bízunk benne, hogy tudunk segíteni a leendő és gyakorló pedagógusoknak is, minden erőnkkel és tudásunkkal azon leszünk!

További szép napot kívánok mindenkinek!

Bogi

Szólj hozzá!

Címkék: játék készségfejlesztés pedagógus népi játék ELTE

A bejegyzés trackback címe:

https://gyermekjatek.blog.hu/api/trackback/id/tr945292589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása